Не ходіть, діти, у даркнет: в ЮНІСЕФ назвали

Не ходіть, діти, у даркнет: в ЮНІСЕФ назвали "цифрові ризики"

Укрінформ
Дигіталізація дає дітям по всьому світу безліч шансів, однак разом з тим таїть в собі небезпеку і ризики. Так, через інтернет існуючий соціальний і економічний розрив може ще сильніше збільшитися.

Про це йдеться в щорічній доповіді Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) "Діти в цифровому світі", опублікованій в понеділок, 11 грудня, повідомляє Deutsche Welle.

"71 відсоток людей у віці від 15 до 24 років мають доступ до інтернету. Таким чином, ця вікова група є найбільш активною в мережі. Проте, автори доповіді вважають, що потрібно докладати більше зусиль для збільшення доступності інтернету в світі. Це потрібно, щоб побороти цифрову нерівність", - йдеться в доповіді.

Зазначається, що, за даними ЮНІСЕФ, в Африці троє з п'яти молодих людей досі не можуть скористатися інтернетом.

Крім переваг цифровий світ приховує в собі і нові небезпеки для молодих людей. У доповіді, крім іншого, згадується кібербулінг - цькування, образа і загрози, які жертва отримує за допомогою сучасних засобів комунікації. Зловмисники можуть легше знайти контакт з дітьми і підлітками за допомогою анонімних або незахищених соціальних мереж і форумів.

У Дитячому фонді ООН бачать небезпеку також в даркнеті: там можуть поширюватися матеріали, на яких відображено насильство над дітьми.

Тому важливо використовувати нові запобіжні заходи, щоб захистити дітей, заявив в доповіді виконавчий директор ЮНІСЕФ Ентоні Лейк. "Інтернет було створено для дорослих, але він дедалі більше використовується дітьми і підлітками. Цифрові технології, в свою чергу, дедалі більше впливають на їхнє життя і майбутнє", - наголосив Лейк.

Читайте також: Токсичним повітрям дихають майже 17 мільйонів немовлят - ЮНІСЕФ

Автори доповіді закликають уряди і недержавний сектор докладати зусилля, щоб убезпечити дітей в інтернеті, навчаючи їх цифрової грамотності і етичним стандартам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-