Мін’юст заявив Луценку та G7 про “злочин” НАБУ

Мін’юст заявив Луценку та G7 про “злочин” НАБУ

Оновлено
Укрінформ
Міністерство юстиції звернулося до генерального прокурора з заявою про злочин через проведений працівниками Національного антикорупційного бюро обшук у будівлі міністерства.

Про це заявила перший заступник міністра юстиції Наталія Бернацька на брифінгу у п'ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми звертаємося до генерального прокурора України із заявою про злочин, який вчинений співробітниками НАБУ сьогодні у Міністерстві юстиції. Це проведення незаконного обшуку та вилучення документів без ухвали суду. Ми просимо внести ці відомості до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань і вчинити якнайшвидші дії, які з цим пов'язані»,- наголосила Бернацька.

Вона також заявила про звернення Мін'юсту до послів країн "Великої сімки" та Міністерства юстиції США.

Читайте також: У Мінʼюсті заявили, що до них увірвалися співробітники НАБУ

«Ми звертаємося як до послів "Великої сімки" з інформацією про те, що відбувається, з викладенням фабули справи незаконних дій Антикорупційного бюро сьогодні в будівлі Міністерства юстиції. Також ми звертаємося до Міністерства юстиції Сполучених Штатів Америки, які кажуть, що мають договір про співробітництво з Антикорупційним бюро, і заявляємо, що на Міністерство юстиції України вчиняється тиск і дії, які не відповідають жодним нормам ні національного, ні міжнародного законодавства», - заявила перший заступник міністра.

Бернацька також закликала якнайшвидше розглянути справу, «щоб припинити дискредитацію співробітників Міністерства юстиції».

Раніше Бернацька повідомила, що 8 грудня о 7:15 без ухвали суду до будівлі Міністерства юстиції зайшли співробітники НАБУ, вилучили у прибиральниці ключі від кабінетів і "замкнулися всередині". Коли працівники міністерства прийшли на роботу і почали вимагати через зачинені двері ухвалу суду, детективи НАБУ "втекли без будь-яких пояснень через чорний хід".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-