Президента просять повернути звання

Президента просять повернути звання "Герой України" Бандері та Шухевичу

Укрінформ
На сесії Чернівецької облради сьогодні, 7 грудня, було ухвалено рішення про звернення до Президента Петра Порошенка з проханням повернути звання "Герой України" Степану Бандері й Роману Шухевичу та присвоїти це звання Євгену Коновальцю.

Рішення ухвалене більшістю голосів депутатів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Відновлення звання Героїв України Степану Бандері та Роману Шухевичу, присвоєння звання Героя України Євгену Коновальцю є не тільки вимогою історичної справедливості, а й однією з вимог Революції Гідності. Степан Бандера, Роман Шухевич та Євген Коновалець для мільйонів українців завжди були і будуть українськими Героями. Їхня безкомпромісна боротьба за соборну, суверенну та незалежну Україну - яскравий приклад для нинішнього та майбутніх поколінь", - йдеться у тексті звернення.

Ще раніше, 9 жовтня, рішення про звернення до Президента України щодо повернення Шухевичу та Бандері звання Героїв України було ухвалено Чернівецькою міською радою.

Читайте також: Україна буде в Європі і з Бандерою, і з Шухевичем

У серпні 2011 року Вищий адмінсуд залишив у силі попередні рішення двох донецьких судів, які визнавали незаконним указ президента Віктора Ющенка про нагородження Шухевича і Бандери відзнакою "Герой України".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-