Світовий банк: Ми глибоко стурбовані нападами на НАБУ та САП

Світовий банк: Ми глибоко стурбовані нападами на НАБУ та САП

Укрінформ
У Світовому банку стурбовані "нападами" на незалежні антикорупційні установи в Україні, зокрема на НАБУ та САП, оскільки це ставить під загрозу здатність нових антикорупційних інституцій боротися з корупцією. 

Про це йдеться в прес-релізі Світового банку, що є в розпорядженні Укрінформу.

"Ми глибоко стурбовані нападами на незалежні антикорупційні установи в Україні, зокрема на НАБУ та САП. Ці напади ставлять під загрозу здатність нових антикорупційних інституцій боротися з корупцією та повертати вкрадені активи", - йдеться у повідомленні. 

У Світовому банку наголошують, що надважливо, аби нові антикорупційні органи мали законодавчу базу та ресурси для виконання свого мандату.

У прес-службі НАБУ за наслідками зустрічі його керівника з очільником Світового банку заявили, що в ході зустрічі сторони обговорили "тиск, який чиниться на НАБУ", хід розслідувань із викриття топ-корупції та перспективи створення антикорупційного суду в Україні, повідомляє Радіо Свобода.

Як відомо, міжнародні правозахисники, західні партнери України давно закликають Київ посилити боротьбу з корупцією, зокрема шляхом створення спеціального антикорупційного суду, що мав би особливо ретельно відібраних суддів і розглядав би справи щодо корупції.

Читайте також: Законопроект про звільнення Радою антикорупціонерів зняли з розгляду - Найєм

Останні заяви щодо підтримки роботи в Україні антикорупційних органів, зокрема НАБУ і САП, висловили за останні дні МВФ, ЄС та США. Крім того, західні дипломати попередили, що США можуть зупинити допомогу уряду України в разі звільнення керівництва антикорупційних органів, що може відбутися у зв’язку з міжвідомчим конфліктом між ГПУ, НАБУ і САП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-