Законопроект про звільнення Радою антикорупціонерів зняли з розгляду - Найєм

Законопроект про звільнення Радою антикорупціонерів зняли з розгляду - Найєм

Укрінформ
Законопроект №7362, що давав парламенту право одноосібного звільнення глав НАБУ, САП і членів НАЗК, знятий з порядку денного засідання Верховної Ради.

Про це заявив на своїй сторінці в Facebook Мустафа Найєм. 

"Вони відступили. Законопроект, який давав парламенту право одноосібного звільнення глави НАБУ, САП і членів НАЗК знято з порядку денного і не буде розглядатися Верховною Радою. Секретаріати парламентських фракцій вже отримали оновлений порядок денний, в якому немає проекту №7362", - написав Найєм.

На його думку, не останню роль в цій історії зіграли тверезість окремих політиків, реакція громадськості, ЗМІ та особисті контакти безлічі активістів в міжнародних організаціях.

Читайте також: Рада розгляне у другому читанні Держбюджет-2018

"Звичайно, це ще не перемога - атаки на антикорупційні органи продовжаться, але вже точно не  зрада - тимчасово ми протрималися, і завдяки і в першу чергу, тому що нам не все одно. Ми повільно, але вчимося досягати результату не тільки вулицею. Хто програв і так очевидно - документ подавався за особистими підписами керівників двох фракцій - БПП і Народного фронту. Виграли всі ми", - наголосив Найєм.

Як повідомлялося, сьогодні Верховна Рада включила в порядок денний проект закону України № 7362 "Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення парламентського контролю".

Ухвалення цього документа призвело б до зупинки антикорупційної реформи, оскільки поставило б антикорупційні органи в залежність від керівництва держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-