Європейські тренінги: за рік навчатимуть по 30 тисяч держслужбовців

Європейські тренінги: за рік навчатимуть по 30 тисяч держслужбовців

Укрінформ
Щороку не менше 30 тисяч українських посадовців проходитимуть нову тренінгову програму, розроблену спільно з офісом Ради Європи.

Про це у коментарі Укрінформу сказав голова Національного агентства з питань державної служби Костянтин Ващенко, який відвідав Страсбург для участі у VIII засіданні Європейського комітету з питань демократії та врядування.

«Ми очікуємо, що не менш ніж 30 тисяч посадовців органів місцевого самоврядування щорічно проходитимуть ці тренінги, і це сприятиме підвищенню ефективності роботи саме на місцевому рівні», - сказав Ващенко.

Читайте також: Нацдержслужби: з 200 тисяч — третина чиновників пройшла за конкурсом

За його словами, навчання стосуватиметься широкого спектру питань, передусім управління бюджетом, планування діяльності територіальних громад, управління людськими ресурсами.

«Ми вже ведемо роботу з підготовки спільно з офісом Ради Європи - провели низку тренінгів для керівників об’єднаних територіальних громад, мерів на базі нашого Всеукраїнського центру підвищення кваліфікації, який ми створили минулого року», - повідомив керівник Нацагентства.

За його словами, в частині реформи з децентралізації та професійній підготовці кадрів з Радою Європи налагоджена тісна співпраця, обговорено проект нового плану дій.

«Не секрет, що спроможність керівників громад, посадовців органів місцевого самоврядування має бути серйозно посилена, тому що недостатньо тільки передати функції та компетенції з Києва на місця - потрібно також забезпечити професійне управління, запровадження нових принципів», - сказав Ващенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-