Нацдержслужби: з 200 тисяч — третина чиновників пройшла за конкурсом

Нацдержслужби: з 200 тисяч — третина чиновників пройшла за конкурсом

Укрінформ
Третина з понад 200 тис. нинішніх державних службовців прийшли на посади за конкурсними процедурами, передбаченими новим законом про держслужбу.

Про це заявив голова Національного агентства України з питань державної служби Костянтин Ващенко на міжнародній конференції «Реформа державного управління: здійснення оцінки стану справ, досягнення та виклики», повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Від початку дії закону "Про державну службу" в Україні було проведено понад 80 тисяч конкурсів. Якщо згадати, що сьогодні на держслужбі фактично працюють трошки більш як 206 тис. державних службовців, то ми побачимо, що, по суті, третина нинішніх посад уже зайняті на підставі конкурсів за новим законом про державну службу. Мені здається, що це показник якості і початку дійсно серйозного оновлення держслужби", - сказав Ващенко.

Він поінформував, що для заміщення посад категорії "А", тобто вищого корпусу державної служби, було проведено 207 конкурсів, у середньому на одне місце претендували 15 осіб. Зокрема, на посади керівників центральних органів влади та їхніх заступників було 13 претендентів на місце, на посади голів обласних державних адміністрацій конкурс був майже 30 осіб на місце, а на посади голів райдержадміністрацій - 5,5 особи.

Читайте також: Реформа держслужби: у Кабміні сказали, куди пішли €10 мільйонів ЄС

Ващенко нагадав, що наразі триває етап відбору фахівців з питань реформ. За його словами, конкурс становить у середньому майже 40 осіб на місце, а на деякі вакансії - 70 і більше.

"Я думаю, що сама ця кількість демонструє, що люди вірять у конкурси, висловлюють довіру до процедури і намагаються в конкурентній боротьбі посісти ті посади, які є новими, цікавими і де є дуже багато викликів і завдань", - зазначив голова Нацагентства з питань держслужби.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада ухвалила закон “Про державну службу” 10 грудня 2015 року, 31 грудня його підписав Президент. Закон набрав чинності 1 травня 2016 року.

Він передбачає введення трьох категорій посад: “А” - вищий корпус державної служби, “Б” - керівники структурних підрозділів та “В” - інші держслужбовці.

До категорії “А”, зокрема, належать: державний секретар Кабміну і його заступники, держсекретарі міністерств; керівники центральних органів виконавчої влади та їх заступники; керівники апаратів Конституційного і Верховного судів, вищих спеціалізованих судів та їх заступників; голови місцевих державних адміністрацій; керівники державної служби в інших державних органах, юрисдикція яких поширюється на всю територію України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-