Суд відклав рішення про заочне розслідування щодо Онищенка

Суд відклав рішення про заочне розслідування щодо Онищенка

Укрінформ
Солом'янський райсуд Києва переніс розгляд клопотання про проведення заочного розслідування щодо народного депутата-втікача Олександра Онищенка на 16 січня 2018 року.

Про це повідомляє "Українська правда".

"На 14:30 було призначено засідання з розгляду клопотання. Але не з'явилася ані сторона захисту, ані звинувачення", – розповіла суддя Марія Зелінська.

Вона також пояснила, що адвокат Сергія Кабаєва, одного з підозрюваних у справі, попередньо надіслав заяву про те, що він перебуває поза межами Києва і не може прибути на засідання.

За словами Зелінської, пізніше прокурори САП пояснили свою відсутність тим, що були зайняті в іншому засіданні.

Вона додала, що зазначене клопотання про проведення спеціального досудового (заочного) розслідування стосується також п’яти ймовірних поплічників Онищенка, зокрема, матері нардепа Іннеси Кадирової.

Читайте також: Онищенко впевнений, що його судитимуть в Іспанії

Як відомо, НАБУ розпочало досудове розслідування за фактом розкрадання газу, видобутого за договорами про спільну діяльність із "Укргазвидобуванням" у грудні 2015 року.

За версією слідства, в період з січня 2013 по червень 2016 року члени злочинної організації протиправно заволоділи коштами, отриманими від реалізації газу, в розмірі понад 1,6 млрд, внаслідок чого "Укргазвидобування" зазнало збитків на більш як 740 млн грн.

Загалом слідство встановило причетність до участі у "газовій схемі" 29 осіб. Наразі 7 осіб, у тому числі народний депутат України Олександр Онищенко, перебувають у розшуку, 12 обвинувальних актів стосовно 18 осіб скеровано до суду, із них щодо 7 осіб набрав законної сили обвинувальний вирок.

Онищенка звинувачують в організації схеми з перепродажу купленого у держкомпаній газу своїм же фірмам за заниженими цінами.

5 липня 2016 Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт депутата Онищенка. На момент голосування нардеп уже втік за кордон.

Він утік із України 2016 року і перебуває в розшуку. Хоча Інтерпол відмовився оголошувати Онищенка в міжнародний розшук.

У жовтні стало відомо, що САП звернулася до суду за дозволом на заочний судовий процес щодо Онищенка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-