Порошенко передав військовим 40 медичних

Порошенко передав військовим 40 медичних "Хаммерів"

Фото
Укрінформ
Президент України Петро Порошенко передав військовослужбовцям Збройних Сил сертифікати на 40 медичних машин "Хаммер", які будуть направлені в зону проведення АТО.

Передача авто відбулася під час робочої поїздки Глави держави на Львівщину у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки, повідомляється на сайті Президента.

«Всі сорок автівок роз'їдуться одразу звідси по бойових бригадах в зоні проведення АТО. І з першого дня будуть працювати на українське військо, українського воїна», - зазначив Порошенко.

Він подякував присутньому на заході виконавчому віце-президенту компанії AM General з питань міжнародних оборонних програм Лоуренсу Платту за цей важливий для українських воїнів внесок.

Петро Порошенко взяв участь в урочистостях з нагоди Дня ЗСУ на Львівщині / Фото: Михайло Палінчак, Укрінформ

У свою чергу, посол США в Україні Марі Йованович підкреслила, що Сполучені Штати підтримують Україну у захисті її суверенітету, та відзначила, що 40 сучасних автомобілів “Хаммер”, обладнаних для медичної допомоги, дозволять підвищити рівень реагування та готовності.

Читайте також: Досвід ЗСУ може бути корисним для міжнародних партнерів - Порошенко

«Ці «карети швидкої допомоги» є символом нашої безупинної, відданої підтримки задля покращення спроможності України берегти її найцінніший ресурс – відважних та відданих чоловіків і жінок, що захищають свободу своєї держави», - додала вона.

За даними прес-служби АП, протягом 2016-2017 років США передали Збройним Силам України 45 медичних «Хаммерів». Автомобіль може перевозити до чотирьох поранених на ношах або до шести сидячих. Кабіна для пацієнтів обладнана системами опалення та кондиціювання, а також системами подачі кисню для шістьох хворих.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-