В Анкарі показали фільм

В Анкарі показали фільм "Процес" про Сенцова та інших політв'язнів Кремля

Укрінформ
У рамках Днів кіно про права людини, що проходять у Туреччині, в Анкарі відбувся показ фільму "Процес" про Олега Сенцова та інших політичних в'язнів, які незаконно утримуються в РФ, та дискусія щодо  порушень прав людини в окупованому Криму.

Про це повідомляє прес-служба МЗС з посиланням на Посольство України в Туреччині.

"5 грудня в рамках Днів кіно про права людини, що проходять у Туреччині за підтримки Місії ЄС, відбувся показ фільму "Процес" про Олега Сенцова, Олександра Кольченка та інших політичних в'язнів, які незаконно утримуються в РФ за сфабрикованими справами. Фільм наочно демонструє турецькій аудиторії правду про порушення з боку РФ прав людини в Криму, відкриває дух незламності та стійкості українців", - йдеться у повідомленні.

Як поінформували у посольстві, після показу відбулася дискусія щодо ситуації з порушенням прав людини в Криму, під час якої виступили представники Місії ЄС в Туреччині та Посольства України, а також українські та турецькі правозахисники. Вони розповіли турецькій та міжнародній аудиторії про події в Україні, порушення прав людини з боку окупаційного режиму в Криму, привернули увагу до утисків та репресій, які наразі чиняться в окупованому Криму проти громадян України, у тому числі кримськотатарської національності. 

Читайте також: Лутковська хоче відвідати українських політв'язнів у РФ

"Відзначено необхідність консолідованого підходу щодо питання санкцій проти РФ та долучення до них турецької сторони для просування процесу деокупації Криму та ОРДЛО. Учасники дискусії підсумували, що злагоджена позиція міжнародної спільноти дозволить Олегу Сенцову та іншим політв'язням отримати свободу та повернутися на Батьківщину, а тимчасово окуповані території будуть звільнені від російського агресора та повернуться до України", - зазначили у Посольстві України в Туреччині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-