Саакашвілі заявив, що

Саакашвілі заявив, що "готовий прийняти" слідчих, але нехай покажуть дипломи

Укрінформ
Оголошений у розшук екс-голова Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі заявив, що не збирається йти до слідчого для отримання підозри.

Натомість він заявив, що "готовий  прийняти" слідчих у наметовому містечку мітингувальників під Верховною Радою. Про це Саакашвілі сказав, виступаючи на імпровізованому мітингу під Радою перед невеликою групою мітингувальників, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я готовий прийняти їх тут, слідчих, перед законом усі рівні. Коли слідчі прийдуть з юридичним дипломом, я їм відповім", - сказав він, відповідаючи на запитання, чи піде він до ГПУ, як його закликають правоохоронці.

Саакашвілі також заявив, що не вважає Юрій Луценка генпрокурором тому, що в останнього немає диплома про юридичну освіту.

Читайте також: У поліції розповіли про пошуки Саакашвілі в наметах під Радою

Як повідомляв Укрінформ, уранці 6 грудня правоохоронці оточили табір прихильників екс-голови Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі. В результаті сталися сутички. У головному управлінні Нацполіції Києва зазначають, що внаслідок подій постраждали четверо правоохоронців. Інформація про потерпілих уточнюється.

Правоохоронці вранці у вівторок, 5 грудня, провели обшук у помешканні Саакашвілі на вулиці Костьольній, після чого затримали політика.

Водночас прихильники Саакашвілі перешкоджали проїзду мікроавтобуса із Саакашвілі. Вони розбили вікна в мікроавтобусі, витягли Саакашвілі з машини, і він разом з людьми пішов до Верховної Ради.

За даними СБУ, Саакашвілі затримано в рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 256 Кримінального кодексу України (сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності). Його оголошено в розшук, який доручено провести підрозділам Національної поліції і СБУ.

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що фінансування акцій Саакашвілі здійснював український бізнесмен-втікач Сергій Курченко, який, зокрема, передав для "Руху нових сил" півмільйона доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-