Держдеп США закликає розрядити ситуацію з Саакашвілі

Держдеп США закликає розрядити ситуацію з Саакашвілі

Укрінформ
Державний департамент США ретельно відстежує розвиток ситуації навколо спроби затримання Міхеїла Саакашвілі в Києві, закликає всі сторони уникати насильства та звертає увагу української влади на необхідність діяти в рамках закону.

Відповідну заяву озвучила в вівторок речниця Державного департаменту США Хезер Науерт, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми ретельно відстежуємо цю ситуацію, те, що трапилось у Києві. Ми перебуваємо в дуже тісному контакті – як ви знаєте, ми маємо гарні відносини – з урядом України, але це не означає, що ми згодні з ними та абсолютно з усім, що вони роблять", - зазначила представниця американського зовнішньополітичного відомства.

Читайте також: Справа Саакашвілі: ГПУ заявляє про наявність неоприлюднених доказів

У цьому зв'язку вона закликала українську владу знизити напруження в ситуації.

"Ми також хотіли би закликати всі сторони уникати насильства та забезпечувати верховенство права й міжнародні зобов'язання (України – ред.)", - зауважила Науерт.

Офіційний представник Держдепу водночас підкреслила, що Сполучені Штати в подібних ситуаціях, коли в інших країнах трапляються гучні арешти, звертаються до національних урядів з однією вимогою. "Якщо вони затримують або арештовують когось, це має відбуватися у відповідності до законів і нормативних актів, що діють в цих країнах, а також міжнародних зобов'язань щодо забезпечення прав людини. І ми закликаємо Україну поважати верховенство права", - наголосила речниця Державного департаменту США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-