В ОБСЄ назвали блокування NewsOne неприпустимим

В ОБСЄ назвали блокування NewsOne неприпустимим

Заява
Укрінформ
В Організації з безпеки і співробітництва в Європі занепокоєні ситуацією з умисним блокуванням входу в редакцію телеканалу NewsOne в Києві.

Про це йдеться в заяві представника Організації з питань свободи ЗМІ Арлема Дезіра, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Перешкоджати доступу в офіс каналу новин - це пряме втручання в його роботу і фізичне залякування працівників ЗМІ. Це неприйнятна ситуація і напад на свободу ЗМІ, які не можуть бути виправдані", - заявив Дезір.

Він закликав владу зробити все можливе для забезпечення дотримання свободи преси, гарантування безпечного робочого середовища для співробітників NewsOne і забезпечення безперешкодної і вільної роботи мовника.

Дезір звернув увагу на занепокоєння Національного союзу журналістів України з цього питання. Представник відзначив також заяву Президента України Петра Порошенка, який заявив у понеділок про те, що будь-який тиск на ЗМІ, а тим більше їх блокування, неприйнятні.

Читайте також: Блокування NewsOne: Нацрада прокоментувала контент каналу

Як повідомлялося, 3 грудня телеканал NewsOne заявив, що невідомі у військовій формі заблокували вхід у приміщення редакції. В'їзд до будівлі телеканалу заблоковано колючим дротом, також приїхала вантажівка з мішками з невідомим вмістом.

Народний депутат Євген Мураєв, власник телеканалу, заявив, що відповідальним за блокування є керівник "Братства" Дмитро Корчинський.

Сам Корчинський підтвердив це у Facebook і оголосив вимоги блокувальників. За його словами, вони вимагають вибачень від Мураєва, який назвав Революцію гідності "державним переворотом".

Комітети Верховної Ради з питань культури і духовності, а також з питань свободи слова та інформації ініціюють проведення парламентських слухань щодо інформаційної безпеки у зв'язку з ситуацією з телеканалом NewsOne.

Фото: osce/us mission

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-