Блокування NewsOne: Нацрада прокоментувала контент каналу

Блокування NewsOne: Нацрада прокоментувала контент каналу

Укрінформ
У зв'язку із ситуацією, спричиненою висловлюваннями в прямому ефірі власника каналу «NewsOne», Національна рада з питань телебачення і радіомовлення повністю підтримує позицію Президента України про неприпустимість «підігрування російській пропаганді, в тому числі і в таких питаннях як оцінка Революції Гідності». 

Водночас регулятор вважає неприпустимим блокування роботи вітчизняних ЗМІ, повідомляє прес-служба Нацради.

«Національна рада, яка послідовно відстоює позиції дотримання принципів свободи слова і журналістських стандартів, вважає, що блокування роботи вітчизняних медіа і будь-які інші перешкоджання діяльності законослухняних ЗМІ в Україні є неприпустимими. Водночас в умовах інформаційної агресії, окупації окремих територій України і збройної боротьби за незалежність та державний суверенітет  інформаційні ресурси в країні мають бути більш відповідальними, а регуляторний орган повинен мати ефективні механізми реагування на виклики, що постають у медійній сфері», - йдеться у повідомленні.

При цьому наголошується про посилення повноважень Нацради задля того, щоб дії регуляторного органу були адекватні сучасним загрозам.

«Це дозволить оперативно регулювати інформаційний простір і не допускати жодних безкарних заяв або будь-якої інформаційної політики, що заперечує територіальну цілісність України чи піддає сумніву такі визначні події як Революція Гідності», - уточнює прес-служба регулятора.

Як повідомлялося, 3 грудня телеканал NewsOne заявив, що невідомі у військовій формі заблокували вхід до приміщення редакції. В'їзд до будівлі телеканалу заблокований колючим дротом, також приїхала вантажівка з мішками з невідомим вмістом.

Народний депутат Євген Мураєв, який є власником телеканалу, заявив, що відповідальним за блокування є глава "Братства" Дмитро Корчинський.

Читайте також: Рада може провести слухання через ситуацію з NewsOne

Сам Корчинський підтвердив це в Facebook і оголосив вимоги блокувальників. За його словами, вони вимагають вибачень від Мураєва, який назвав Революцію Гідності "державним переворотом".

Столична поліція наразі не відкрила кримінальне провадження за фактом блокування телеканалу NewsOne.

Тим часом комітети Верховної Ради з питань культури і духовності, а також з питань свободи слова та інформації ініціюють проведення парламентських слухань щодо інформаційної безпеки у зв'язку із ситуацією з телеканалом «NewsOne».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-