Рада може провести слухання через ситуацію з NewsOne

Рада може провести слухання через ситуацію з NewsOne

Укрінформ
Комітети Верховної Ради з питань культури і духовності, а також з питань свободи слова і інформації ініціюють проведення парламентських слухань щодо інформаційної безпеки у зв'язку з ситуацією з телеканалом «NewsOne».

Про це на засіданні Погоджувальної ради сказав голова Комітету з питань культури і духовності Микола Княжицький, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«І наш комітет, і комітет Вікторії Сюмар (голова Комітету з питань свободи слова і інформації - ред.) виступають проти будь-якого блокування і тиску на засоби масової інформації. Разом з тим ми переконані, що нам потрібно було б у парламенті провести слухання з питань інформаційної безпеки», - зазначив Княжицький.

Як повідомлялося, 3 грудня телеканал NewsOne заявив, що невідомі у військовій формі заблокували вхід до приміщення редакції. В'їзд до будівлі телеканалу заблокований колючим дротом, також приїхала вантажівка з мішками із невідомим вмістом.

Читайте також: Порошенко про NewsOne: Тиск на ЗМІ - неприпустимий, як і спроби виправдати агресора

Народний депутат Євген Мураєв, який є власником телеканалу, заявив, що відповідальним за блокування є лідер "Братства" Дмитро Корчинський.

Сам Корчинський підтвердив це в Facebook і оголосив вимоги блокувальників. За його словами, вони вимагають вибачень від Мураєва, який назвав Революцію гідності "державним переворотом".

Столична поліція наразі не відкрила кримінальне провадження за фактом блокування телеканалу NewsOne.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-