Омелян про нові вимоги до перевізників: Зупинок

Омелян про нові вимоги до перевізників: Зупинок "за поворотом" більше не буде

Укрінформ
Мінінфраструктури ініціює на найближчому засіданні уряду розгляд вимог до автобусних перевізників щодо страхування пасажирів та врегулювання руху.

Про це заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян у понеділок під час брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Цього тижня, я сподіваюся, відбудеться засідання Кабміну, присвячене питанню дерегуляції. Ми спільно з європейськими експертами і учасниками ринку підготували перелік постанов Кабміну, якими впроваджуємо ринкові відносини і вільну конкуренцію між міжобласними перевізниками в контексті маршрутів і автостанцій", - заявив міністр.

За його словами, будуть встановлені мінімальні вимоги щодо безпеки, страхування пасажирів, "тому що зараз вони абсолютно безправні в разі ДТП".

Читайте також: У 2018-му в безпеку дорожнього руху Україна вкладе 2 мільярди

Також буде урегулювано рух між станціями.

"Ми впроваджуємо вимоги до автостанцій щодо мінімального набору речей, які повинні бути, і впроваджуємо рух тільки від станції до станції. Тобто зупинок - зупиніться за поворотом - більше не буде. Ми сподіваємося, що внаслідок ринкових умов відбудеться логічне укрупнення компаній, які будуть намагатися переманити клієнта, пропонуючи кращу якість і безлопатеві умови перевезень", - заявив міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-