У колонії в Лабитнангі Олега Сенцова відвідав голова місцевої ОНК

У колонії в Лабитнангі Олега Сенцова відвідав голова місцевої ОНК

Документ
Укрінформ
Голова Громадської спостережної комісії Ямало-Ненецького АО відвідав українського кінорежисера Олега Сенцова, який перебуває в колонії №8 в заполярному місті Лабитнангі.

Таку відповідь дала ОНК у відповідь на запит кореспондента Укрінформу.

«У ході відвідування ФКУ «ІК №8» УФСІН по ЯНАО відбулася особиста бесіда із засудженим Сенцовым О. Р., від якого скарг чи інших заяв не надходило», - повідомив Гонтар.

Читайте також: В Канаді покажуть українські документалки - про Сенцова, переселенців та інше

При цьому він відмовився давати які-небудь коментарі щодо перебування українського політв'язня в колонії, мотивуючи це тим, що «засуджений Сенцов О. Р. своєї згоди на передачу інформації про стан його здоров'я та інших особистих даних не давав».

ОНК Сенцов

Російська правозахисника з Челябінська Тетяна Щур, яка підтримує листування з Сенцовым, так прокоментувала відповідь з ЯНАО: «Це типова для стилістика «правозахисників» ОНК останнього набору. Відповідь у своїй формальності просто жахливий. Для (справжніх, - ред.) правозахисників, якими апріорі повинні бути члени ОНК, подібний відповідь просто був би ганьбою. Нинішні «ОНКашники» навіть самі не називають себе правозахисниками і не вважають. Більш того, від цього слова шарахаються. Воно для них лайливе, як «п'ята колона», НКО (некомерційні організації) та інші. Люди іншого типу в нинішніх ОНК є дуже рідкісним винятком».

Читайте також: Правозахисники вимагають надати медичну допомогу українським політв'язням в РФ

Повністю матеріал про ІК-8 («Білий ведмідь»), де відбуває термін Олег Сенцов, читайте на сайті Укрінформу.

Як відомо, російський суд у серпні 2015 року засудив Олега Сенцова до 20 років позбавлення волі за сфабрикованим звинуваченням в організації терактів в окупованому Криму. Український режисер не визнав свою провину. Правозахисний центр "Меморіал" визнав його політичним в'язнем. У жовтні Сенцова етапували до виправної колонії суворого режиму № 8 в місті Лабитнанги (Ямало-Ненецький автономний округ).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-