Патріарх Філарет скликає прес-конференцію

Патріарх Філарет скликає прес-конференцію

Укрінформ
У п'ятницю, 1 грудня, глава Української православної церкви Київського патріархату (УПЦ КП) Філарет виступить із офіційною заявою.

Прес-конференція відбудеться о 14-00 в резиденції Патріарха, повідомив у Фейсбуці прес-секретар УПЦ КП архієпископ Євстратій (Зоря).

"Коротко зазначу: єдиний діалог, який Патріарх і УПЦ КП хочуть і готові вести з РПЦ - діалог про визнання Москвою автокефалії Української Церкви. Ні про яке покаяння перед РПЦ чи тим більше повернення до її складу не може бути й мови", - написав він.

Архієпископ також додав, що за деякий час на сайті Патріархії з‘явиться офіційна заява прес-центру і текст листа Патріарха.

Раніше у четвер російські ЗМІ повідомили, що на Архієрейському Соборі, який проходить у Москві, заслухали звернення Патріарха Філарета (Денисенко) від 16 листопада 2017 року начебто з проханням пробачити його і повернути у лоно канонічної матері-церкви.

Московський патріархат стверджує, що глава Української православної церкви Київського патріархату нібито направив лист патріарху Кирилу та єпископату РПЦ, в якому попросив про "відновлення євхаристійного та молитовного спілкування" і про скасування "всіх рішень, в тому числі про погрози і відлучення".

Читайте також: Московський патріархат офіційно "прописав" особливий статус УПЦ МП

У РПЦ заявляють, що лист містить слова: "Прошу вибачення за, чим згрішив словом, справою і всіма моїми почуттями, і так само від серця щиро прощаю всім".

Прес-секретар УПЦ КП архієпископ Євстратій заявив, що "ніколи патріарх Філарет ніяких листів, заяв або звернень подібного змісту не надсилав, не надсилає і надсилати не буде". "Поширюється провокаційна інформація, яка не відповідає дійсності", - заявив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-