Московський патріархат офіційно

Московський патріархат офіційно "прописав" особливий статус УПЦ МП

Укрінформ
Архієрейський собор РПЦ в четвер, 30 листопада, вирішив окремо прописати в статуті Російської православної церкви, що центр управління УПЦ Московського патріархату знаходиться в Києві.

Про це повідомляється в документі, опублікованому на сайті Московського патріархату

"Враховуючи особливий статус широкої автономії Української православної церкви, керівний центр якої знаходиться в Києві, Священний Синод представив Архієрейському собору пропозицію, що надійшла від Блаженнійшого митрополита Київського і всієї України Онуфрія, виділити в самостійну главу положення статуту Російської православної церкви, що стосуються Української православної церкви, керівний центр якої знаходиться в Києві", - зазначається в документі. 

У результаті Архієрейський собор окремо прописав у статуті Російської православної церкви, що центр управління УПЦ Московського патріархату знаходиться в Києві. 

Читайте також: Онуфрій запросив у РПЦ "широкої автономії" для Московського патріархату в Україні

Як повідомляв Укрінформ, раніше предстоятель Української православної церкви Московського патріархату митрополит Онуфрій на засіданні Архієрейського собору Російської православної церкви попросив наголосити на особливому статусі УПЦ МП в статуті РПЦ.

За його словами, це необхідно "щоб уникнути подальших спекуляцій, спрямованих на підрив авторитету Української православної церкви в очах мільйонів українців".

Раніше повідомлялося, що керівництво УПЦ МП в режимі секретності їде в Москву на собор Російської православної церкви, який розпочався 29 листопада. Як повідомляють російські ЗМІ, на ньому буде присутній президент Росії Володимир Путін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-