Прем'єр Онтаріо висловила українською співчуття у зв'язку з роковинами Голодомору

Прем'єр Онтаріо висловила українською співчуття у зв'язку з роковинами Голодомору

Укрінформ
Вшанування пам'яті жертв Голодомору дає змогу замислитися над помилками минулого, аби ніколи не повторювати їх.

Про це заявила прем'єр-міністр найбільш населеної канадської провінції Онтаріо Кеслін Він з нагоди роковин Голодомору, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ці сумні роковини нагадують нам про обов’язок пам'ятати і вчитися на помилках минулого», - сказала Вїн.

За її словами, осягнути жахіття навмисно влаштованого масового голоду неможливо. «Важко осягнути глибину жаху, заподіяного українському народові: безмежна жорстокість невмисного доведення до голоду, який вбив мільйони людей», - зазначила прем'єр-міністр.

Вона наголосила, що трагедія Голодомору багато десятиліть залишалась прихованою від широкого загалу. «Я пишаюся, що Канада стала однією із перших держав світу, що визнала Голодомор актом геноциду», - зауважила Вїн.

Глава уряду Онтаріо також висловила співчуття у зв'язку із загибеллю людей під час Голодомору. «Вічна їм пам'ять», - завершила вона українською мовою.

Читайте також: Голодомор вчить необхідності протистояти тоталітаризму - канадський депутат

Як повідомлялося, Канада офіційно визнала Голодомор актом геноциду українського народу у 2008 році. Окрім цього, саме у канадському Едмонтоні ще у 1983 році був споруджений перший у світі пам’ятник жертвам Голодомору. Також слід зазначити, що вивчення теми Голодомору в Україні входить до обов’язкової шкільної програми в Онтаріо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-