В Україні стартує міжнародна кампанія проти насильства

В Україні стартує міжнародна кампанія проти насильства

Укрінформ
Із 25 листопада 2017 року стартує міжнародна кампанія «16 днів Активізму проти гендерно обумовленого насильства в Україні», мета якої привернути увагу до проблеми насильства.

На прес-конференції в Укрінформі заступник голови офісу Ради Європи в Україні Олена Литвиненко розповіла, що кампанія триватиме до 10 грудня 2017 року.

«Такий термін вибраний досить символічно для того, щоб показати, що домашнє насильство, насильство над жінками, є кричущим порушенням прав людини. 10 грудня святкуватимуть День з прав людини. І сьогодні, зібравшись перед 25 листопада, ми хотіли б привернути увагу до спільної заяви, яка була ініційована Офісом Ради Європи і яку підтримало багато посольств, міжнародних організацій, що якраз привертає увагу до гендерної нерівності», - зазначила Литвиненко.

За її словами, у заяві йдеться про необхідність усунення всіх форм дискримінації щодо жінок, засудження гендерних стереотипів, забезпечення захисту потерпілих від насильства, а також міститься заклик до України ратифікувати Конвенцію Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству ("Стамбульську конвенцію").

Читайте також: ООН проведе "світловий" флешмоб у 16 містах України

Голова Департаменту розвитку співпраці Посольства Канади в Україні Круден Бронвін заявила, що незважаючи на значні зусилля, насильство проти жінок "залишається одним із найбільших злочинів, який продовжує здійснюватися в усьому світі".

«Згідно з даними міжнародної статистики, кожна третя жінка протягом свого життя стає жертвою фізичного або сексуального насильства», - наголосила вона і закликала не замовчувати проблему.

У свою чергу, заступник міністра соціальної політики Наталія Федорович повідомила, що в рамках кампанії проти насильства 24 листопада о 17. 00 в обласних центрах підсвітили помаранчевим кольором адміністративні будівлі - мерії, облради, облдержадміністрації.

«Ми хочемо привернути увагу до цієї проблеми по всій країні», - зазначила Федорович.

Вона також повідомила про заплановані включення з низкою міст.

«Таким символічним жестом покажемо, що в суспільстві має панувати сила думки і сила інтелекту, сила поваги до людини та її прав. Це ключові меседжі, які мають бути в суспільстві», - наголосила урядовець.

Як повідомлялося, у столиці 24 листопада відбулася акція "Флешмоб міст", коли помаранчевим кольором підсвітили Монумент Незалежності в Києві та визначні архітектурні об'єкти ще у 15 містах України.

Монумент Незалежності символічно розпочав відлік всесвітньої кампанії "16 Днів Активізму проти гендерно зумовленого насильства" в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-