ООН проведе

ООН проведе "світловий" флешмоб у 16 містах України

Укрінформ
Представництво Організації Об’єднаних Націй в Україні проведе “Флешмоб міст”, підсвітивши помаранчевим кольором визначні архітектурні об’єкти в Києві та ще у 15 містах з нагоди Міжнародного дня боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок.

Про це на прес-конференції в Укрінформі, присвяченій переходу на новий загальноєвропейський номер національної “гарячої лінії” із попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації, повідомила програмний координатор гуманітарного проекту Фонду ООН в галузі народонаселення в Україні Людмила Шевцова.

“Для нас є дуже символічним, що перехід на новий номер відбувається безпосередньо напередодні 25 листопада – Міжнародного дня боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок  і початку Всесвітньої акції “16 днів проти гендерного насильства”, яка проходитиме у більшості країн світу, і в тому числі в Україні. Представництво Організації Об’єднаних Націй безпосередньо проведе по всій нашій країні так званий флешмоб міст, де будуть підсвічуватися помаранчевим кольором різні визначні архітектурні будівлі та пам’ятники архітектури вже завтра ввечері, о 17-й годині”, - сказала вона.

Читайте також: Кожна третя жінка в світі зазнає насильства - генсек ООН

Акція розпочнеться 24 листопада на Майдані Незалежності і символічно розпочне відлік всесвітньої кампанії "16 днів активізму проти гендерно зумовленого насильства" в Україні.

Як повідомлялося, міжнародна кампанія “16 днів активізму проти гендерно зумовленого насильства” проводиться щороку і триває з 25 листопада - Міжнародного дня боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок - до 10 грудня - Дня прав людини.

На підтримку цієї громадської ініціативи щорічно проводиться кампанія Генерального Секретаря ООН із боротьби з насильством щодо жінок (UNiTE), яка закликає до глобальних дій, спрямованих на підвищення обізнаності та створення можливостей для обговорення проблем та рішень у всьому світі. В останні роки кампанія UNiTE використовувала помаранчевий колір як спільну тему, яка проходить через усі глобальні заходи. Помаранчевий є одним з офіційних кольорів кампанії UNiTE і в контексті її глобальної адвокації, використовується як символ світлого майбутнього, вільного від насильства щодо жінок та дівчат.

В Україні кампанія UNiTE була офіційно розпочата у 2015 році, і відтоді до кампанії приєдналися понад 100 партнерів по всій країні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-