Справа полоненого росіянина Агєєва: суд перенесли на 13 грудня

Справа полоненого росіянина Агєєва: суд перенесли на 13 грудня

Укрінформ
Слухання у Новоайдарському районному суді Луганської області у справі взятих у полон бійцями АТО росіянина Віктора Агєєва та громадян України Богдана Венгера та Даніїла Гладкова перенесли на 13 грудня.

Про це повідомляє у Facebook Медійна ініціатива за права людини.

"Слухання по суті у судовому засіданні по справі громадянина РФ Віктора Агєєва та громадян України Богдана Венгера і Данила Гладкова сьогодні так і не розпочалося. В суд не з’явився державний державний захисник Гладкова, навіть не попередивши заздалегідь про свою відсутність... Наступне засідання призначене на 11:00 13 грудня", - йдеться у повідомленні.

Проти проведення засідання за відсутності захисника виступили всі сторони процесу, в тому числі прокурор.

Читайте також: Грицак: У розвідроті Агеєва воювали ще 16 росіян

Зазначають, що, оскільки слухання справи так і не розпочалося, пресі не вдалося ознайомитися з обвинувальним актом. Проте, за інформацієї Медійної ініціативи, в ньому Агєєв не названий «контрактником Збройних сил РФ», про що СБУ заявляла в пресі раніше.

За словами державного адвоката Віталія Воронка, Агєєв був «контрактником ЛНР», але не РФ. Це підтвердив і прокурор Олексій Мохорт.

"Так, він звільнився з армії РФ після того, як відслужив «срочку». Сидів у своєму селі в Алтайському краї, займався рекламою, йому платити 10 тис. рублів. А в «ЛНР» пообіцяли 40 тис.", - цитують у дописі прокурора.

Також пишуть, що раніше стало відомо: російське консульство відмовилось оплачувати послуги приватного адвоката, з яким підписала договір мати Агєєва. Тому наразі інтереси Віктора, як і Богдана Венгера та Даніїла Гладкова (так його ім'я значиться в документах суду - ред.), в суді представляє державний захист.

Четвертий обвинувачений, затриманий українськими військовослужбовцями в районі села Жолобок Луганської області у червні, Андрій Стоянов підписав угоду зі слідством, визнав свою провину і вже засуджений до 6 років ув’язнення по ст. 258-3 Новоайдарським районним судом.

У суді Агєєву потрібен перекладач, повідомив суддя. А сам обвинувачений сподівається на обмін.

Як повідомляв Укрінформ, Агєєв у травні 2017 року у складі диверсійної групи опинився на підконтрольній українській владі території Новоайдарського району. Диверсантів виявили військовослужбовці Збройних Сил України, під час затримання двоє з бойовиків були знищені на місці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-