Грицак: У розвідроті Агеєва воювали ще 16 росіян

Грицак: У розвідроті Агеєва воювали ще 16 росіян

Укрінформ
Українська розвідка виявила в одному з підрозділів бойовиків так званої "ЛНР", у якому служив раніше затриманий російський офіцер Віктор Агєєв, щонайменше 15 громадян Російської Федерації.

Про це заявив Голова СБУ Василь Грицак, під час прес-конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зокрема, він нагадав, що 24 червня українські розвідники виявили диверсійно-розвідувальну групу так званої 4-ої окремої мотострілецької бригади 2-го армійського корпусу “ЛНР”, під час бою з якими двох окупантів знищили, а чотирьох ворогів взяли у полон. За його словами, у складі цієї групи було виявлено двох громадян Росії.

“Це — кадровий офіцер збройних сил РФ капітан Щерба О.Ф. - вбитий, і контрактник Агєєв, взятий у полон... Встановлено, що крім Щерби та Агеєва, у складі лише однієї розвідувальної роти так званої 4-ої окремої мотострілецької бригади 2-го армійського корпусу "ЛНР" бригади воюють як мінімум 15 громадян РФ, так звані “іхтамнети”, - наголосив Грицак.

Читайте також: На Донбасі загинули вже кілька тисяч російських військових і найманців — Грицак

Крім того, він зазначив, що у цьому підрозділі майже всі командні пости займають кадрові та контрактні російські військовослужбовці, і назвав деякі їх прізвища.

Голова СБУ підкреслив, що це лише приклад одного підрозділу, а насправді таких підрозділів багато, й пообіцяв із часом “дозовано” оприлюднювати наявні у Служби безпеки матеріали.

“Кожен “іхтамнєт” має стати “вонитута”, - додав Грицак.

Разом з тим, він зауважив, що всі дані про присутність росіян на Донбасі будуть передані до Міжнародного суду ООН, позов до якого Україна ініціювала ще в січні 2017 року.

“СБУ наводить чергові доказі російської агресії та спроб дестабілізації ситуації в Україні дані будуть передані найближчим часом у Гаагу”, - відзначив очільник Служби безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-