ФРН цьогоріч виділила Україні €23 мільйони гуманітарної допомоги

ФРН цьогоріч виділила Україні €23 мільйони гуманітарної допомоги

Укрінформ
Німеччина виділила Україні цього року 23 мільйони євро гуманітарної допомоги.

Про це повідомив кореспонденту Укрінформу керівник робочої групи по Україні в МЗС ФРН Андреас Протман.

"Звичайно ж, Німеччина не забуває про цей конфлікт. З початку 2017 року і до цього моменту ФРН виділила 23 млн євро на гуманітарні заходи", - сказав дипломат.

Він зауважив, що минулого року його країна була на першому місці з точки зору надання гуманітарної допомоги Україні, цьогоріч перемістилася на друге після ЄCHO (структури ЄС -  Європейський цивільний захист і гуманітарна допомога). 

За словами Протмана, цей обсяг допомоги був переданий різним регіонам України, але більшість коштів спрямовано для східних областей, причому як для підконтрольної Києву території, так і тимчасово окупованої. "Ми активні по обидва боки від лінії конфлікту, ми намагаємося допомогти і підтримати гуманітарні проекти по обидві сторони", - підкреслив співробітник німецького МЗС.

Читайте також: Єврокомісар запевняє, що в ЄС не забули про Донбас

Протман переконаний, що Берлін і в майбутньому підтримуватиме гуманітарні заходи щодо надання допомоги Україні. При цьому він підкреслив необхідність дотримуватися перемир'я на Донбасі, особливо з урахуванням зими, що наближається, і не перешкоджати роботі в регіоні гуманітарних організацій. Також він висловився за припинення економічної блокади, що призвело б, на його думку, до поліпшення становища людей по обидві сторони від лінії розмежування.

Дипломат також запевнив, що незважаючи на відсутність очевидного прогресу в реалізації Мінських домовленостей, відмовлятися від зусиль у цьому напрямку ні в якому разі не можна. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-