Більш як 1300 іноземцям заборонили в'їзд в Україну через вояжі до окупованого Криму

Більш як 1300 іноземцям заборонили в'їзд в Україну через вояжі до окупованого Криму

Укрінформ
В'їзд в Україну заборонено більше 1300 іноземним громадянам, у тому числі майже сотні артистів та діячів культури, через відвідування окупованого Росією Криму. 

Про це повідомляє прес-центр Держприкордонслужби. 

"Так, з початку року вже складено більше 2 тисяч адмінпротоколів за ст. 204-2 КУпАП за порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї. Крім того, прийнято більше 1300 рішень про заборону в'їзду в Україну іноземним громадянам за такі порушення, у тому числі майже сотні артистів та діячів культури. Також на даний час за результатами моніторингу виокремлено понад 800 осіб, які, можливо, перебували на ТОТ АР Крим", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: СБУ заборонила в'їзд актору із "Сватів"

Зазначається, що відповідно до законодавства у разі порушення іноземцями правил перетину адмінкордону з Кримом в'їзд в Україну їм не дозволяється та приймається відповідне рішення. Крім того, Державна прикордонна служба України звертає увагу громадян України та інших держав, що порушення порядку в'їзду на територію тимчасово окупованої Автономної Республіки Крим через закриті урядом України пункти пропуску, в залежності від обставин, передбачає кримінальну (ст.332-1 КК України) та адміністративну (ст. 204-1 та ст. 204-2 КУпАП) відповідальність.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-