Аналітики “мозкового центру” адміністрації Трампа: Час озброїти Україну

Аналітики “мозкового центру” адміністрації Трампа: Час озброїти Україну

Укрінформ
Впливовий американський аналітичний центр Heritage Foundation, який низка оглядачів та ЗМІ називають мозковим центром адміністрації президента США, оприлюднив доповідь із закликом озброїти Україну.

Про це повідомляє “Голос Америки”.

"Наступними тижнями президент США Дональд Трамп вирішить, чи схвалювати продаж американської зброї, включно з просунутим протитанковим озброєнням, Україні. Росія вдерлась до України. Росія нелегально окупує Крим. Росія спровокувала, а нині підтримує сепаратистський рух у східній Україні. Росія - це агресор, а Україна - жертва. Будь-яка країна має право на самозахист", - йдеться у доповіді.

Окрім наведених вище пропозицій щодо озброєння України, документ також пропонує дозволити американським військовим радникам бути присутніми на передових позиціях.

Читайте також: Голос Америки: компанія з Техасу постачає в Україну гранатомети

"Народ України виявив відданість трансатлантичній спільноті, і США мають надати українцям просунуті озброєння та інші тактичні засоби, наприклад, безпечні засоби комунікації. Не варто вважати, що таке рішення США призведе до вирішення кризи та завершення агресії Росії. Хоча, майбутній успіх України, насамперед, залежатиме від самих українців, лідерство США є важливим для протидії російській агресії та підтримки реформ", - йдеться у короткому підсумку доповіді, оприлюдненому Heritage Foundation.

Автором документу виступив Люк Коффей (Luke Coffey - прим. ГА), директор Центру закордонної політики імені Сари Еллісон у Heritage Foundation.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-