СБУ повідомила про нові докази державної зради міністра доходів часів Януковича

СБУ повідомила про нові докази державної зради міністра доходів часів Януковича

Укрінформ
Співробітники СБУ отримали та задокументували нові докази причетності колишнього міністра доходів і зборів Олександра Клименка до скоєння державної зради. Проти нього розпочато ще одне кримінальне провадження.

Про це повідомляє прес-центр СБ України.

«Співробітники Служби безпеки України задокументували нові докази причетності колишнього міністра доходів і зборів Олександра Клименка до скоєння злочину, передбаченого ст. 111 Кримінального кодексу України. Правоохоронці отримали додаткові матеріали, що колишній посадовець під час перебування на посаді своїми діями свідомо завдавав шкоди економічній та інформаційній безпеці України, суверенітету, територіальній цілісності й недоторканості нашої держави», - йдеться у повідомленні. 

Як зазначається, на підставі зібраних співробітниками СБУ матеріалів Головною військовою прокуратурою Генеральної прокуратури України 17 листопада розпочато ще одне кримінальне провадження за ст. 111 Кримінального кодексу України.

Санкції статі передбачають відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від 12 до 15 років з конфіскацією майна

Тривають слідчі дії.

Читайте також: Інтерпол більше не шукає екс-главу МВС Захарченка і його заступника - ГПУ

Олександр Клименко був міністром доходів і зборів за часів екс-президента Віктора Януковича. Його вважають представником  олігархічного клану, відомого як «Сім'я Януковича».

Як повідомлялося, 29 квітня 2014 року щодо Клименко було винесено повідомлення про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2. ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) ККУ. В кінці травня СБУ оголосила його в розшук. Було встановлено, що він за попередньою змовою з іншими особами підконтрольного відомства організував в Одеській, Київській, Донецькій і Харківській областях так звані «програмні» підприємства, метою яких було надання послуг по розмитненню товарів на території України за значно заниженою митною вартістю.

Також йому інкримінують організацію схеми ухилення від сплати податків підприємствами реального сектора економіки, в результаті чого бюджету завдано збитків на суму понад 6 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-