Канада зробить усе, аби злочин Голодомору не повторився – міністр оборони

Канада зробить усе, аби злочин Голодомору не повторився – міністр оборони

Укрінформ
Канада солідарна із Україною у засудженні жорстокого злочину Голодомору-геноциду.

Про це під час відзначення в Оттаві 84-их роковин Голодомору в Україні сказав міністр оборони Канади Харджит Саджан, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Канадці підтримують українців у засудженні злочинів Голодомору. Його жертв ніколи не можна забувати і все людство повинно винести болючі уроки із того, що ця сумна сторінка історії пропонує», - сказав Саджан.

Він наголосив на важливості офіційного визнання Голодомору актом геноциду українського народу, що Канада зробила на федеральному рівні іще у 2008 році. «Канада була однією із перших держав, що визнала Голодомор геноцидом. Це важливо, оскільки ми не можемо навчитися із того, що не визнаємо», - зазначив міністр.

Саджан додав, що Канада «словами та справами показує свою відданість допомозі уникненню таких трагедій будь-де у світі».

Читайте також: У канадському парламенті вшанували жертв Голодомору

Окрім цього, міністр подякував українській громаді за те, що вона допомогла канадцям зберегти пам'ять про мільйони жертв Голодомору. «У дусі нашої дружби від імені усіх канадців я висловлюю побажання, аби пам'ять про жертв Голодомору служила натхненням для нас усіх у роботі для досягнення миру сьогодні й назавжди», - підсумував він.


Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-