Зустріч Павла Гриба з консулом перервали через українську мову

Зустріч Павла Гриба з консулом перервали через українську мову

Укрінформ
Павла Гриба в краснодарському СІЗО відвідав український консул, проте зустріч була достроково перервана через українську мову, якою вони спілкувалися.

Про це повідомив його батько Ігор Гриб у коментарі "24-му Каналу".

"Консул пробув до 7 хвилин на зустрічі із сином. Після цього представник слідчого ізолятору перервав зустріч. Зі слів консула, Павло повідомив, що стан його здоров'я погіршився. Він не отримує відповідної медичної допомоги", – розповів він.

Читайте також: Українським консулам не дозволили передати ліки Павлу Грибу - батько

За словами батька хлопця, консул і Павло Гриб більше нічого не встигли обговорити, бо співробітник СІЗО вимагав, аби вони розмовляли російською мовою. Після того, як зустріч продовжилася українською, її перервали.

"Є право підслідного спілкуватися тією мовою, якою він хоче і може спілкуватися. Є міжнародні договори відповідні. Це прописано в Конституції РФ. (Ст. 26 - ред.)", - сказав Ігор Гриб.

Читайте також: МЗС знову вимагає пустити до Павла Гриба українських лікарів

За його словами, у консулів були документи, які підтверджують право спілкування підслідного з консулами рідною мовою. Втім, представник адміністрації СІЗО сказав, що "це для нього не указ".

Під час семихвилинної зустрічі з консулами Павло Гриб розповів, що стан його здоров'я погіршується. Належного лікування він так і не отримує. Відповідати на запитання про умови утримання Павлу заборонили.

Читайте також: Російський суд не відпустив Павла Гриба під домашній арешт

Як відомо, 4 серпня у Білорусі зник 19-річний син офіцера Держприкордонслужби України Павло Гриб. Пізніше стало відомо, що його викрали російські спецслужби і перевезли в слідчий ізолятор у Краснодарі (Росія).

Павло Гриб страждає на портальну гіпертензію (підвищення тиску у ворітній вені унаслідок ускладненого кровообігу).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-