Петренко нагадав Януковичу, що той ще може прийти до суду

Петренко нагадав Януковичу, що той ще може прийти до суду

Укрінформ
Екс-президент-втікач Віктор Янукович має можливість повернутися в Україну та самостійно представити свою позицію в суді.

Про це заявив міністр юстиції Павло Петренко в інтерв'ю виданню "Деловая столица". 

«Як і в будь-якої людини, у Януковича є така можливість. Все залежить від доказової бази, наданої стороною захисту», -  зазначив Петренко, відповідаючи на запитання, чи є можливості у Януковича захистити свою позицію в суді.

Міністр наголосив, що «суд ухвалить рішення, виходячи з доказів, які надала прокуратура і аргументів, які представить захист». 

Водночас міністр нагадав, що Україна неодноразово зверталася до російської сторони щодо видачі Януковича.

«Поки що відповідних позитивних рішень з боку РФ не було. Але не будемо прогнозувати. Життя таке довге...», -  зазначив Петренко.

Читайте також: Адвокат Януковича готує позов до Верховного Суду

При цьому він не погодився з твердженням, що процес щодо Януковича політизований. 

«Як міністр юстиції я не маю права коментувати юридичну складову цього процесу, але можу дати коментар як юрист. ... Слід віддати належне роботі чинного генпрокурора, який за рік показав, що судова система може бути ефективною (в рамках правового поля) і показувати юридичний результат: подавати справи з доказовою базою до суду. І зараз ми бачимо не політизований, а виключно юридичний публічний процес, в якому є сторона обвинувачення, що переховується на території іншої країни. При цьому їй надається можливість (через захисників) відстоювати свою позицію», - сказав Петренко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-