КДБ Білорусі заявляє, що журналіста Шаройка затримали за

КДБ Білорусі заявляє, що журналіста Шаройка затримали за "шпигунство"

Укрінформ
У КДБ Білорусі стверджують, що затриманий в Білорусі український журналіст Павло Шаройко створив агентурну мережу - нібито, білоруси за гроші збирали для нього відомості розвідувального характеру.

Про це заявив оіфційний представник КДБ Білорусі Дмитро Побяржин, повідомляє портал  Tut.by.

Білоруський КДБ заявляє, що після затримання Шаройко зізнався, що є співробітником розвідки і працює під прикриттям в званні полковника. При затриманні у нього, нібито, знайшли "копії розвідувальних повідомлень" "Центру".

"25 жовтня 2017 року працівниками КДБ при проведенні агентурної акції на гарячому було затримано кадрового співробітника Головного управління розвідки Міноборони України Павла Шаройка", – повідомив Побяржин.

"З урахуванням досвіду його роботи в якості керівника прес-служби Головного управління розвідки Міноборони, для прикриття йому визначена посада кореспондента Громадської національної телерадіокомпанії України", – заявив офіційний представник КДБ Білорусі.

Читайте також: Арешт Шаройка у Мінську свідчить, що Білорусь діє як РФ — військові експерти

Представник відомства стверджує, що в Білорусі Шаройко створив агентурну мережу з числа громадян Білорусі, "які за грошову винагороду виконували його завдання зі збору відомостей розвідувального характеру у військово-політичній сфері".

"Стосовно Павла Шаройка порушено кримінальну справу за статтею 358 КК Білорусі "шпигунство" і прийнято рішення про застосування запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою", – додали в КДБ.

Як повідомляв Укрінформ, журналіста суспільного мовлення «UA: Українське радіо», громадянина України Павла Шаройка було затримано 25 жовтня у Мінську співробітниками білоруського КДБ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-