МВС впровадить перевірену в Нью-Йорку

МВС впровадить перевірену в Нью-Йорку "політику нульової терпимості"

Укрінформ
Міністерство внутрішніх питань вивчить  і впровадить “Теорію розбитих вікон”, яка була впроваджена в Нью-Йорку під час перебування на посаді мера міста Рудольфа Джуліані і яка дозволила там знизити рівень злочинності на 40%.

Про це  заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, інформує прес-служба відомства у Facebook.

«Нам цікавий досвід його роботи, коли він (Джуліані — ред.) був два терміни мером Нью-Йорка. За цей термін Нью-Йорк із міста з двозначною репутацією став містом, у якому додалися інвестиції за рахунок комплексної системи заходів. Він, будучи мером, впровадив «Теорію розбитих вікон» і знизив злочинність на 40%. Він створив спеціальну систему реагування, персональну відповідальність та персональне стимулювання місцевих поліцейських. Ця система запрацювала і досі працює в усьому світі. Ми її будемо теж імплементувати потихеньку», - сказав Аваков. 

У повідомленні зазначається, що на основі цієї теорії Джуліані розпочав у 1994 році «політику нульової терпимості» до дрібних правопорушень. Поліції дали розпорядження реагувати на найдрібніші правопорушення. За два роки вдалося скоротити рівень тяжких злочинів більш ніж на третину, а вбивств — майже наполовину. 

Читайте також: Екс-мер Нью-Йорка поділиться з Кернесом досвідом взаємодії з поліцією

«Розбиті вікна» — це метафора авторів теорії: американського науковця Джеймса Вілсона та американського криміналіста Джорджа Келлінга. Вони наводять її як приклад, коли пояснюють свою теорію. Вілсон і Келлінг стверджують: якщо в під’їзді будинку хтось розбив вікно і його швидко не замінили на нове, то незабаром там розіб’ють іще одне, а потім іще кілька. Врешті, на думку авторів теорії, у під’їзді не залишиться цілих шибок і різко зросте ймовірність того, що вандалізм переросте у мародерство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-