СБУ впіймала дезертира, який пішов на угоду з російським ФСБ

СБУ впіймала дезертира, який пішов на угоду з російським ФСБ

Укрінформ
Співробітники СБУ спільно з військовою прокуратурою та військовою службою правопорядку затримали у Києві дезертира - начальника зв'язку - командира гаубичного самохідно-артилерійського дивізіону.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

«Правоохоронці встановили, що лейтенант у серпні 2015 року самовільно залишив військову частину, яка дислокувалася на Донеччині, та виїхав на територію тимчасово анексованого Криму. У рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 4 ст. 407 Кримінального кодексу України, оперативники спецслужби задокументували, що в Криму зловмисник намагався отримати тимчасовий притулок у так званій «Республіці Крим РФ»», - йдеться у повідомленні.

За даними правоохоронців, дезертир передавав співробітникам російської ФСБ відому йому інформацію про сили антитерористичної операції. 

Співробітники СБУ встановили, що у листопаді дезертир конспіративно прибув до Києва для вирішення особистих питань. Його затримали перед поверненням на тимчасово окупований півострів.

Читайте також: ГПУ підозрює у держзраді 73 українських військових у Криму

Наразі лейтенанта доправлено до служби військового правопорядку для подальшого конвоювання до Військової прокуратури Донецького гарнізону та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Триває досудове слідство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-