Пограбування століття: в Україні затримали поляка, який вкрав $2,2 мільйона

Пограбування століття: в Україні затримали поляка, який вкрав $2,2 мільйона

Укрінформ
В Україні затримано громадянина Польщі, який підозрюється у викраденні 8 млн злотих (понад $2,2 млн) в 2015 році у містечку Сважендз на північному заході Польщі.

Про це повідомив речник поліції Великопольського воєводства Анджей Боров'як, інформує РАР.

"Наші поліцейські з Познані за посередництва центрального слідчого бюро поліції у Перемишлі передали їм (українським правоохоронцям - ред.) точну інформацію, як і де потрібно шукати Гжегожа Л., і вчора ми отримали підтвердження від СБУ, що вони його затримали", - зазначив Боров'як.

"Пограбування століття", як його називають у Польщі, сталося в липні 2015 року. Тоді з конвою, який перевозив із банку значну суму готівкою, зник один з конвоїрів Кшиштоф В. з усіма грішми. Незабаром викрадений автомобіль знайшли, проте частину грошей не повернуто й досі.

Суд у цій справі розпочався на початку 2017 року. На лаві підсудних опинилося шестеро людей, яких звинувачують в організації злочинної групи, плануванні злочину, проведенні злочинної операції, зберіганні вкрадених коштів та їх подальшій легалізації на банківських рахунках. 48-річний конвоїр Кшиштоф В. для скоєння злочину змінив зовнішність, набрав вагу і під час прийому на роботу надав неправдиві дані про себе. Окружний суд у Лодзі засудив членів злочинної групи до тюремного ув'язнення на строки від шести до більш як восьми років.

Читайте також: У Нацполіції назвали найхарактерніші "регіональні" види злочинності

Проте на лаві підсудних не було головного підозрюваного Гжегожа Л., який вважався "мозковим центром" банди й ініціатором злочину. Польська поліція оголосила його у міжнародний розшук.

За інформацією радіо RMF24.pl, поляка затримали неподалік Одеси. Його заарештовано, триває процедура передачі підозрюваного польській стороні.

Боров'як відзначив, що СБУ діяло дуже професійно. Гжегож Л. був шокований затриманням, але не чинив опору і мав при собі справжні документи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-