У Нацполіції назвали найхарактерніші

У Нацполіції назвали найхарактерніші "регіональні" види злочинності

Укрінформ
Поліції вдалось розкрити 88 відсотків вбивств, скоєних у різних регіонах України.

Про це сказав на брифінгу у Львові голова Нацполіції України Сергій Князєв, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Розкрито 88 відсотків вбивств, скоєних у державі. Вони найчастіше відбуваються під час розбійних нападів на приватні садиби підприємців. Зокрема, на Київщині сталося шість таких розбоїв. Традиційно присутній цей вид злочинності у приміській зоні столиці і в Одеській області, а в Запорізькій - нападають на фермерів, котрі реалізують збіжжя і отримують чималу готівку. Проте більшість причетних до таких злочинів заарештовано», - зазначив Князєв.

Читайте також: Гройсман наполягає на посиленні безпеки у громадських місцях

Глава Нацполіції назвав найбільш характерні "регіональні" види злочинності. Зокрема, на Харківщині і Дніпропетровщині цілорічно вчиняються зухвалі напади і грабежі. Але там збільшується присутність фахових правоохоронців, що дає можливість звітувати про затримання численних кримінальних груп. Львівщина у цьому плані на декілька порядків спокійніша згаданих областей. Проте тут турбує зростання кількості квартирних крадіжок.

В той же час Князєв запевнив, що в Україні почала знижуватись кількість вуличних пограбувань.

Читайте також: У Нацполіції заявили про різке зменшення умисних вбивств і замахів

На його думку, завдяки тому, що затриманим злочинцям «дають час подумати» у слідчих ізоляторах. Раніше їх допитували, опитували і відпускали до дому. Теперішня превенція в три доби дає змогу правопорушникам зрозуміти, що після скоєного він може потрапити за грати. Кількість таких затримань зросла на 70 відсотків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-