Нацрада визначила переможців конкурсу на

Нацрада визначила переможців конкурсу на "аналог" у п’яти областях України

Укрінформ
Національна рада з питань телебачення та радіомовлення підбила підсумки конкурсу на ефірне мовлення з використанням вільних телеканалів у п’яти областях.

Рішення про видачу ліцензій переможцям конкурсу Нацрада ухвалила 16 листопада під час засідання, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Так, право на цілодобове мовлення з використанням 33 вільного телеканалу у Вінницькій області отримала обласна асоціація «Вінницька громадська телерадіокомпанія «Вінниччина». На 12 ТВК у Білій Церкві та Білоцерківському районі 24 год./добу мовитиме ТОВ «Білоцерківська медіа компанія» ("ПравдаТУТ"). У конкурсі на першому ТВК у місті Бровари перемогла компанія «Ефірно-кабельне телебачення «ЕКТА-БРОВАРИ» («Екта»), передачі якого транслюватимуться цілодобово. На 40-му ТВК у місті Овідіопіль Одеської області надалі протягом десяти годин на добу мовитиме телерадіокомпанія «ГРАД». У місті Скадовськ та Скадовському районі Херсонської області цілодобове мовлення на 36 ТВК забезпечуватиме ТОВ «Реал-Медіа» («KRATU»).

Найбільше вільних телеканалів було розподілено у Хмельницькій області. Так, муніципальна телерадіокомпанія "Місто" мовитиме протягом двох годин на добу на 64-му ТВК і охопить територію міст Хмельницький і Красилів, а також Хмельницького та Ярмолинецького районів. Ліцензію на 20-годинне мовлення 49-му ТВК у місті Волочиськ та Волочиському районі здобув телеканал "Ексклюзив" (ТОВ "Продюсерський центр «Ексклюзив»), який також переміг у конкурсах на четвертий ТВК у місті Городок, на 43-й ТВК у місті Деражня та Деражнянському районі, на 23-й ТВК у місті Славута та Славутському районі,  на 41-й ТВК у містах Хмельницький і Старокостянтинів, а також на 46 ТВК у Шепетівці. На 40-му ТВК у місті Дунаївці перемогла телерадіокомпанія «ФНБ». На п'ятому ТВК у м.Полонному та на 49-му ТВК у селищі Теофіполь та Теофіпольському районі мовитиме ТОВ «Про медіа груп» (телеканал «1 Подільський»), яке планує розпочати мовлення за чотири місяці.

Читайте також: Нацрада позапланово перевірить NewsOne через сюжет про "корупцію" в НБУ

Водночас через неподання заяв від телерадіоорганізацій Нацрада припинила конкурс щодо визначення переможця та видачу ліцензії на мовлення з використанням 26 ТВК у місті Біла Церква Київської області, а також у місті Чорноморськ Одеської області (3 ТВК), у містах Первомайськ (12 ТВК), Куп’янськ (9 ТВК) Харківської області, а також у місті Вижниця Чернівецької області (25 ТВК) та в селищі Варва Чернігівської області (24 ТВК).

Також регулятор не допустив КП «Скадовська РКТРМК «ОБРІЙ» до конкурсу на отримання ліцензії на мовлення з використанням 36 ТВК у місті Скадовськ Херсонської області.

Зважаючи на те,  що перехід українських провайдерів із аналогового мовлення на цифрове завершиться до 31 березня 2018 року, Нацрада при визначенні переможців надавала перевагу тим телерадіоорганізаціям, які вже здійснюють мовлення. 

Як повідомляв Укрінформ, рішення про затвердження конкурсних умов і оголошення конкурсу на мовлення з використанням вільних телеканалів Нацрада ухвалила під час засідання 20 липня. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-