У Кабміні вважають, що фотофіксація і

У Кабміні вважають, що фотофіксація і "листи щастя" швидко виховають водіїв

Укрінформ
Фото- і відеофіксація нівелює людський фактор під час порушення правил дорожнього руху.

Про це в кулуарах Верховної Ради розповів представник Кабінету міністрів у Верховній Раді Вадим Денисенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Фотофіксація мінімізує людський фактор, тому нам потрібно зробити фотофіксацію. І зараз відповідні зміни пропонуються. І як тільки вона буде введена, треба буде зробити перехідний період, коли людям будуть просто приходити "листи щастя", щоб зрозуміти скільки грошей ви будете платити. У нас існує експеримент, стоїть кілька камер у тестовому режимі. Екстраполяція на всю Україну говорить, що у нас відбувається до 4 мільярдів порушень. Якість водіння протягом останніх років достатньо зменшилася", - зазначив Денисенко.

Читайте також: Нові штрафи і 50 км/год: уряд передає Раді зміни до ПДР

Він наголосив, що всіх порушників правил дорожнього потрібно штрафувати. "12 смертей за день. Я вважаю, що фотофіксація вирішує 75% цієї історії. Якщо ти розумієш, що за місяць до тебе прийде штрафів на кілька тисяч гривень, наступного місяця ти будеш набагато акуратніше їхати", - додав він.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер депутати розглянуть урядовий законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за окремі порушення у сфері безпеки дорожнього руху».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-