Парубій пояснив, чому скасували вихідний на 2 травня

Парубій пояснив, чому скасували вихідний на 2 травня

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій вважає символічним та важливим для об'єднання української нації відзначення католицького Різдва Христового й оголошення 25 грудня вихідним.

Про це він написав у Facebook

"Ми будуємо європейську державу, ми об’єднуємо українську націю – тому вважаю надзвичайно важливим і символічним відзначення Різдва Христового і запровадження вихідного і 25 грудня, і 7 січня. Звільняємось із московської ментальної окупації та повертаємося до родини вільних народів світу!" - наголосив спікер.

Керівник українського парламенту нагадав, що 25 грудня відзначає Різдво велика кількість християн України – понад 11 тисяч громад. Крім того, за його словами, переважна більшість помісних православних церков у світі відзначають Різдво саме 25 грудня.

Читайте також: Верховна Рада зробила 25 грудня вихідним

"Наші сусіди – Молдова та Білорусь - ухвалили на законодавчому рівні запровадити 25 грудня і 7 січня святкування Різдва Христового і оголосити ці дні вихідними. Тепер так буде і в Україні!" - підкреслив Парубій.

Він також пояснив, що запропонував скасувати вихідний 2 травня, "щоб не збільшувати кількість вихідних днів у році".

Водночас перший заступник голови ВР Ірина Геращенко зауважила, що необхідно зробити робочим і 8 березня. "Вважаю, що маємо ще скасувати як вихідний 8 березня, це День міжнародної солідарності жінок, й він має бути днем нашої солідарності, а не "днем гвоздик". Також повністю підтримую позицію І.Гриніва про необхідність скасування норми щодо перенесення святкових днів з вихідних на понеділок. Воююча країна зі слабкою економікою не може собі дозволити розкіш 100 днів з 365 гуляти", - написала вона у Facebook

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада затвердила 25 грудня офіційним святковим днем в Україні і ліквідувала при цьому як вихідний неробочий 2 травня. 

Відповідний закон "Про внесення змін до Кодексу законів про працю України щодо святкових і неробочих днів" народні депутати ухвалили у четвер. За це рішення проголосували 237 депутатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-