"Зимові" субсидії отримали 6,6 мільйона сімей

Укрінформ
На опалювальний період допомогу від уряду на оплату комунальних послуг отримали 6,6 мільйона українських родин.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства соціальної політики на сайті відомства.

"На опалювальний період допомогу від уряду на оплату комунальних послуг отримали 6,6 мільйона українських родин. З них - 5,8 млн житлові субсидії і 800 тисяч субсидії на тверде паливо», - інформує прес-служба, зазначаючи, що Управління соціального захисту населення завершило процес розрахунку "зимової субсидії", яку буде відображено у платіжці за опалення, що надійде споживачам у листопаді 2017 року.

У Мінсоцполітики також повідомляють, що за жовтень сума субсидії буде незначна з об'єктивних причин - жовтень є неповним опалювальним місяцем, а в грудні надійде повідомлення про розмір субсидії на повний місяць.

Як зазначається, при розрахунку розміру субсидії на опалювальний сезон 2017-2018 років бралися до уваги доходи громадян за I і II квартали 2017 року.

Субсидію автоматично розрахували усім тим, кому в травні цього року допомогу було перепризначено на новий період - 2017-2018 рр., інформує прес-служба.

Тим сім'ям, які не встигли оформити житлову субсидію до початку опалювального сезону, уряд компенсує жовтневі витрати на комунальні послуги, зазначається в повідомленні.

Читайте також: У Києві без тепла залишаються 62 будинки

Також вказано, що будуть компенсовані витрати на комунальні послуги за листопад у разі звернення за допомогою у грудні - протягом двох місяців з дати початку опалювального періоду.

"Громадяни, які стали пенсіонерами, наприклад, у вересні цього року, або пенсіонери, які припинили працювати, скажімо, у жовтні цього року і не мають інших доходів, ніж пенсія, мають змогу оформити субсидію, виходячи лише з одного доходу - пенсії. Для цього необхідно з декларацією про доходи звернутися в управління соціального захисту населення і допомогу перерахують", - інформують у Мінсоцполітики. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-