У Парижі Умерову вручили престижну європейську премію

У Парижі Умерову вручили престижну європейську премію

Відео
Укрінформ
Ільму Умерову в Парижі вручили премію "Платформи європейської пам'яті й совісті".

Про це повідомив член Меджлісу кримськотатарського народу, керівник "Кримськотатарського ресурсного центру" Ескендер Барієв, який взяв участь у церемонії нагородження.

"В середу, 8 листопада, голові Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерову в Парижі вручили премію "Платформи європейської пам'яті й совісті" під час конференції платформи "100 років комунізму. Історія і пам'ять", - повідомив Барієв.

За його словами, премія вручається людям, які протистоять тоталітаризму у світі, відстоюючи верховенство закону і прав людини. Мета премії - привернути увагу до борців з антидемократичними режимами та жертв політичних репресій.

Платформа європейської пам'яті й совісті - міжнародна організація, яка об'єднує 48 державних і приватних інститутів з 18 країн. Проект створений 14 жовтня 2011 року в Празі під час саміту прем'єр-міністрів Вишеградської групи з метою боротьби з тоталітаризмом та антидемократичними рухами.

Читайте також: Умеров пояснив, як автономія кримських татар допоможе поверненню півострова

Як повідомляв Укрінформ, 27 вересня 2017 року Сімферопольський районний "суд" виніс вирок заступнику голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерову - два роки колонії поселення і два роки заборони на громадську діяльність. Окупаційний суд визнав його винним в сепаратизмі за статтею 280.1 Кримінального кодексу Російської Федерації (Публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності РФ). 25 жовтня 2017 року засуджені в Криму заступники голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз та Ільмі Умеров були звільнені від виконання покарання, вивезені з Криму і відправлені до Туреччини. 27 жовтня вони прилетіли в Київ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-