Керівники держави привітали українців із Днем писемності та мови

Керівники держави привітали українців із Днем писемності та мови

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко привітав український народ із Днем української писемності та мови.

Про це у Фейсбуці пише прес-служба Президента.

"Сьогодні наша держава відзначає День української писемності та мови. Хай вічно звучить українська мова та здобуває прихильників по всьому світу!", - написав Глава держави, додавши цитату письменниці Оксани Забужко: "Мова живе доти, доки нею говорять. Не бійтесь говорити українською. Думайте про майбутнє".

Прем`єр-міністр Володимир Гройсман також у Фейсбуці привітав українців з Днем української писемності та мови. 

«Вітаю усіх українців з Днем української писемності та мови! Наша мова - великий і неповторний скарб, який з'єднує покоління українців у різних куточках Землі. Пишаюсь тим, що розмовляю українською!», - написав Гройсман.

Читайте також: Сьогодні - День української писемності та мови

День української писемності та мови відзначають щорічно 9 листопада, в день вшанування пам'яті Преподобного Нестора Літописця.

Нестор Літописець був монахом Києво-Печерського монастиря (бл. 1114 р.), першим давньоруським письменником і літописцем, послідовником творців слов'янської писемності Кирила і Мефодія. Автор житій князів Бориса і Гліба, Феодосія Печерського; традиційно вважається одним із авторів «Повісті  временних літ». Саме Нестор увів історію Русі в річище всесвітньої історії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-