Франківський суд залишив під арештом соратника Саакашвілі

Франківський суд залишив під арештом соратника Саакашвілі

Укрінформ
Апеляційний суд в Івано-Франківській області залишив під тимчасовим арештом екс-начальника військової поліції Міноборони Грузії  Мегіса Кардаву, якого затримали в Галицькому районі 1 листопада.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Апеляційну скаргу щодо тимчасового арешту Мегіса Кардави залишити без задоволення. Рішення Галицького районного суду залишити без змін», - йдеться у рішенні апеляційного суду.

Судове засідання в Івано-Франківську проходило  без  присутності Мегіса Кардави, в режимі відеоконференції. При цьому затриманий попросив не показувати його обличчя. На судовому процесі працювали два перекладачі: один забезпечував переклад з української на російську, інший – з російської на грузинську. Мегіс Кардава заявив , що він не розуміє російської.

Читайте також: Суд розгляне позов Саакашвілі до міграційної служби 12 грудня

Відомо, що колишнього начальника військової поліції Міноборони Грузії Мегіса Кардаву затримали 1 листопада в Галицькому районі. Галицький районний суд ухвалив рішення про тимчасовий арешт Кардави на 40 діб. Підстава арешту – перебування затриманого у міжнародному розшуку. За діяння, які вчинив Кардава на території Грузії, йому загрожує там покарання до 30 років.

Сам Кардава стверджує, що в Грузії він активно боровся з криміналітетом та з російськими спецслужбами. Виходячи з цього, зазначив Кардава,  він знайшов собі серед них багато ворогів, а тому переконаний, що «в тюрмі йому загрожує небезпека».

Кардава залишив Грузію 2012 року. З 2013 його розшукує Інтерпол. В Грузії  Мегіса Кардаву звинувачують у скоєнні вбивств, тортурах ув’язнених, організації таємного стеження за політичними опонентами, привласненні державних коштів. Стверджують, що він був у найближчому оточенні екс-президента Грузії Міхеїла Саакашвілі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-