МЗС вимагає від Росії негайного звільнення Павла Гриба

МЗС вимагає від Росії негайного звільнення Павла Гриба

Укрінформ
У Міністерстві закордонних справ України вимагають від Росії негайного звільнення незаконно утримуваного  в РФ українця Павла Гриба.

Про це у Тwitter повідомила речник МЗМ Мар'яна Беца.

"Права в РФ немає... Людське життя нічого не вартує. Вимагаємо від РФ звільнити незаконно затриманого українця Павла Гриба", - написала вона.

Як повідомив у вівторок Укрінформу офіційний представник Департаменту консульської служби МЗС Василь Кирилич, Краснодарський крайовий суд (РФ) відмовився відпустити Гриба під домашній арешт попри тяжкий стан здоров'я.

"На жаль, українські лікарі не отримали дозволу на відвідання Павла Гриба з метою його обстеження і призначення відповідних ліків. Стан його здоров'я дедалі погіршується, а ліки, які він отримує, не відповідають призначенням, рекомендованим українськими лікарями", - констатував представник МЗС.

Кирилич також поінформував, що кількаразові звернення посольства України у Білорусі до МЗС Білорусі з метою отримання офіційної інформації щодо обставин затримання Гриба "поки що залишаються без відповіді".

"Міністерство закордонних справ і надалі застосовуватиме всі можливі заходи дипломатичного тиску на Російську Федерацію із залученням партнерів, міжнародних інституцій і правозахисних організацій з метою звільнення незаконно затриманих і засуджених за політичними мотивами українців", - запевнив Кирилич.

Читайте також: Російський суд не відпустив Павла Гриба під домашній арешт

Як повідомляв Укрінформ, 24 серпня 19-річний громадянин України Павло Гриб був незаконно затриманий на території Республіки Білорусь і згодом насильно переміщений в Російську Федерацію - ймовірно, за участю ФСБ РФ.

Російська влада обвинувачує Гриба в підготовці теракту в школі. Суд у Краснодарі продовжив арешт Грибу до 4 січня 2018 року.

Міністерство закордонних справ України висловило ноту протесту.

Павло Гриб страждає на портальну гіпертензію (підвищення тиску у ворітній вені унаслідок ускладненого кровообігу). Стан здоров'я українця, за інформацією його адвоката, лікарі оцінюють як тяжкий.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-