Paradise papers: Банкова не реагуватиме на Roshen у розслідуванні

Paradise papers: Банкова не реагуватиме на Roshen у розслідуванні

Укрінформ
В Адміністрації Президента України заявляють, що не буде реакції на розслідування журналістів щодо створення офшорних компаній для передачі корпорації Roshen у “сліпий траст”. 

Про це “Радіо Свобода” заявив завідувач відділу головного департаменту інформаційної політики Адміністрації Президента Володимир Горковенко.

“Не буде реакції. Якби це стосувалося безпосередньо Порошенка, його діяльності – якщо б це було за аналогією з Трампом, який не передавав бізнес у сліпий траст – тоді так. Реагувати на чиїсь фантазії…я не думаю, що це потрібно робити”, - сказав Горковенко.

Журналісти програми «Слідство-Інфо» (Громадське телебачення) поширили 5 листопада розслідування з посиланням на дані Paradise papers (“Райських паперів”), в якому журналісти ставлять під сумнів пояснення президента України Петра Порошенка щодо створення офшорних компаній для передачі його корпорації Roshen у “сліпий траст”.

Як стверджується в цьому розслідуванні, метою створення президентського офшору могла бути мінімізація податків. Доказів цього твердження журналісти не навели. 

Юридична компанія Avellum, яка надає послуги корпорації «Рошен», 6 листопада заявила, що журналістське розслідування має маніпулятивні твердження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-