Клімкін просить ЄС і G7 направити представників на суд у справі Гриба в Росії

Клімкін просить ЄС і G7 направити представників на суд у справі Гриба в Росії

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін повідомив, що незаконно утримуваний в Росії Павло Гриб потребує допомоги, і Україна вимагає від РФ надати доступ до нього українським лікарям.

Про це Клімкін написав у Twitter.

"Вимагаємо від Росії надати доступ укр. лікарям до Павла Гриба. Людина потребує допомоги, а над ним знущаються, не гребуючи здоров’ям та життям", - написав міністр.

Клімкін також повідомив, що Україна попросила ЄС та G7 направити представників на суд у справі Гриба в Росії: "Терміново звернувся до країн ЄС&G7 направити представників на суд. засідання у справі П.Гриба завтра. Світ має бачити рос. псевдоправосуддя в дії".

Як повідомляв Укрінформ, 7 листопада відбудеться судове засідання в режимі відеоконференції, де буде розглядатися міра запобіжного заходу Павлові Грибу. У засіданні дозволили взяти участь родичам Павла.

24 серпня 19-річний громадянинин України Павло Гриб був незаконно затриманий на території Республіки Білорусь і згодом насильно переміщений в Російську Федерацію - ймовірно, за участю ФСБ РФ.

Російська влада обвинувачує Гриба в підготовці теракту в школі. Суд у Краснодарі продовжив арешт Грибу до 4 січня 2018 року.

Міністерство закордонних справ України висловило ноту протесту.

Павло Гриб страждає на портальну гіпертензію (підвищення тиску у ворітній вені унаслідок ускладненого кровообігу). Стан здоров'я українця, за інформацією його адвоката, лікарі оцінюють як тяжкий.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-