ОБСЄ заявляє про загибель 220 журналістів за 10 років

ОБСЄ заявляє про загибель 220 журналістів за 10 років

Укрінформ
За 20 років лише в регіоні, на який поширюються повноваження ОБСЄ і який є зовсім не найнебезпечнішим у світі, загинули близько 220 журналістів. 

Про це 2 листопада, в Міжнародний день припинення безкарності за злочини проти журналістів, заявив представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«З 1997 року в регіоні ОБСЄ загинуло близько 220 журналістів. Тільки у 2017 році загинуло не менше 4 репортерів», - сказав Дезір.

Він підкреслив, що напади на журналістів відбуваються щодня в усьому регіоні ОБСЄ і 90% відсотків виконавців і організаторів цих нападів не притягають до відповідальності. У цьому контексті він згадав про Дафну Каруане Галіцію, яка була вбита на Мальті всього два тижні тому, і про Павла Шеремета, який загинув минулого року в Україні. 

«Імена цих відважних журналістів є постійними і хворобливими нагадуваннями про те, що нам необхідно наполегливо домагатися справедливості. Кожна смерть - це шрам на наших демократичних цінностях і пряма загроза безпеки усіх журналістів», - йдеться в заяві представника.

За його словами, моральним зобов'язанням перед ними і їх близькими є зробити усе можливе, щоб пролити світло на злочини і належним чином покарати усіх винних.

«Безкарність - це ліцензія на насильство», - підкреслив Дезір.

Він переконаний, що захист безпеки працівників ЗМІ рівнозначний захисту свободи усіх громадян, захисту демократії. 

Читайте також: НСЖУ заявляє про п'ять випадків побиття журналістів у жовтні

За даними ЮНЕСКО, з 2006 року у всьому світі загинули 930 журналістів, у тому числі в період з 2012 по 2016 роки - 530. За відомостями правозахисної організації «Репортери без кордонів», лише за десять місяців цього року було вбито 47 співробітників ЗМІ.

ОБСЄ - Організація з безпеки та співпраці в Європі, найбільша у світі регіональна організація, що займається питаннями безпеки. Вона об'єднує 57 країн, розташованих в Північній Америці, Європі та Центральній Азії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-