МОЗ просить повідомляти про відсутність вакцин у медичних установах

МОЗ просить повідомляти про відсутність вакцин у медичних установах

Укрінформ
Міністерство охорони здоров'я закликало громадян і органи місцевого самоврядування інформувати про відсутність вакцин в регіонах.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

"Якщо ви побачили, що у вашому регіоні вакцина є, але у вашому закладі охорони здоров'я її немає, зверніться до органів управління на місцях. Ми закликаємо регіони відповідально ставитися до розрахунків потреби вакцин, ефективно розподіляти препарати між лікувальними закладами, стежити за їх наявністю та вчасно звертатися в МОЗ України, якщо потрібних вакцин немає. Про відсутність вакцин просимо повідомляти і батьків на сайті", - йдеться у повідомленні.

У МОЗ також наголосили, що інформація про залишки вакцин в регіонах оновлюється щомісяця і доступна на сайті відомства.

Читайте також: Вакцини від грипу з'являться в аптеках найближчим часом - Супрун

Наразі, за інформацією МОЗ, в регіонах наявні всі вакцини, які закуповуються державою, окрім  ін'єкційної вакцини для профілактики поліомієліту, яка закінчилася у 5 регіонах через неправильно сформований запит на закупівлю цих вакцин. МОЗ замовило додаткову кількість цієї вакцини.

"Зважаючи на тривалий цикл виробництва (18-24 місяці), а також дефіцит цих вакцин на світовому ринку, їх поява може зайняти певний час. Проте ЮНІСЕФ поставив закупівлю цієї вакцини для України у пріоритет", - поінформували у міністерстві.

Читайте також: В Україні вже доступні понад 700 тисяч доз вакцин проти грипу - Держлікслужба

У відомстві наголошують, що підвищення рівня охоплення імунізацією в Україні є питанням національної безпеки, і щеплення - єдиний дієвий спосіб захистити дитину від інфекційних хвороб. Особливо зараз, коли в Україні реєструється такі небезпечні хвороби, як кір, кашлюк чи правець.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-