Вакцини від грипу з'являться в аптеках найближчим часом - Супрун

Вакцини від грипу з'являться в аптеках найближчим часом - Супрун

Укрінформ
Міністерство охорони здоров'я завершило контроль якості вакцин від грипу трьох виробників, тому вакцини незабаром з'являться в аптеках та закладах охорони здоров'я.

Про це повідомила в.о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун на своїй сторінці у Facebook.

"Уже завершено контроль якості вакцин трьох виробників. Тож вакцини від грипу з’являться в аптеках та закладах охорони здоров’я найближчим часом", - написала урядовець.

Водночас вона зазначила, що щеплення від грипу не входить до переліку обов’язкових вакцин. "Тому її закуповують приватні структури і розподіляють до аптек та приватних клінік, де ви можете придбати вакцину, або державних чи комунальних медзакладів, де ви можете отримати безкоштовно, якщо вакцину вирішила закупити ваша місцева влада",  - зазначила Супрун.

Вона особливо рекомендувала вакцинуватися від грипу дітям до 5 років, вагітним, літнім людям, пацієнтам, що мають тяжкі хронічні захворювання та людям, які перебувають на імуносупресивній терапії, адже вірус грипу дуже легко передається та може спричинити тяжкі ускладнення і навіть смерть.

Супрун також нагадала прості правила допоможуть уникнути хвороби:

- уникайте близького контакту з хворим

- прикривайте ніс та рот серветкою під час кашлю або чхання

- частіше мийте руки

- намагайтеся не торкатися обличчя

- провітрюйте приміщення

- стежте за достатньою кількістю сну, будьте фізично активними, уникайте стресу, пийте багато води та харчуйтеся поживною їжею.

Читайте також: МОЗ: найвищий показник захворюваності на грип - у Київській області

"Якщо ви відчуваєте, що захворіли, маєте різке підвищення температури, головний біль, біль у м’язах, кашель, нежить та біль у горлі - звертайтеся до лікаря та подбайте, щоби бути вдома під час хвороби", - закликала вона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-