В Україні вже доступні понад 700 тисяч доз вакцин проти грипу - Держлікслужба

В Україні вже доступні понад 700 тисяч доз вакцин проти грипу - Держлікслужба

Укрінформ
Для обігу на території України доступні понад 700 тисяч доз вакцин проти грипу трьох виробників.

Про це повідомляється на сайті Державної служби лікарських засобів та контролю за наркотиками/

"Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками інформує, що станом на 25 жовтня 2017 року пройшли лабораторний контроль та доступні до обігу на території України наступні вакцини для профілактики грипу, що містять інактивований спліт-вірус грипуштамів [A/California], [A/Hong Kong] та [B/Brisbane]: вакцина ДЖІСІ ФЛЮ, виробника Грін Кросс Корпорейшн (Корея) (загальна кількість 30 000 доз); вакцина ІНФЛУЕНЗА ВАКСІН, виробництва Хуалан БіолоджікалБактерін Ко. Лтд. (Китай) (загальна кількість 200 000 доз); вакцина ВАКСІГРИП, виробника Санофі Пастер С.А. (Францiя) (загальна кількість 500 000 доз)", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: МОЗ: найвищий показник захворюваності на грип - у Київській області

Нагадаємо, що за даними ВООЗ у епідемічному сезоні 2017-2018 років у Північній півкулі будуть циркулювати наступні віруси грипу: A/Michigan/45/2015 (H1N1)pdm09, A/Hong Kong /4801/2014 (H3N2), B/Brisbane/60/2008.

На сьогодні оновлений штамовий склад затверджено для 4 вакцин проти грипу.

Читайте також: Львівщина переступила "вірусний" епідпоріг

До груп ризику, яким рекомендована вакцинація проти грипу відносяться: діти до 5 років (особливо - діти до 2 років); вагітні жінки; люди віком від 65 років; люди з надмірною вагою; хворі на діабет; хворі на хронічні серцево-судинні захворювання; хворі на хронічні захворювання легенів; люди з іншими тяжкими хронічними захворюваннями; люди, що перебувають на імуно-супресивній терапії.

Читайте також: Вакцини від грипу з'являться в аптеках найближчим часом - Супрун

До професійних груп ризику, які також мають проходити вакцинацію проти грипу, відносяться медичні працівники, вчителі й вихователі, продавці, водії громадського транспорту, усі, хто працює в багатолюдних місцях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-